I 1968 etablerer digteren Per Højholt (1928-2004) den eksperimenterende og tværkunstneriske gruppe Show-Bix i et samarbejde med fotografen og billedkunstneren Poul Ib Henriksen og komponisten og elektronmusikeren Gunner Møller Pedersen. Gruppen eksperimenterer med digtningen og videreudvikler den i en performativ og mediebevidst retning. De rejser rundt i Danmark vest for Storebælt og besøger gymnastiksale, forsamlingshuse og folkebiblioteker, hvor de opfører deres eksperimenterende og genrenedbrydende shows, såkaldte ”stykker”, indtil gruppen opløses i 1971.
Show-Bix & Per Højholts mediebevidste praksis er den første samlede behandling af Per Højholts mediebevidste praksis og af Show-Bix, der har været stort set ubeskrevet indtil nu. Bogen er et vigtigt og originalt bidrag til Højholt-forskningen.
Morten Søndergaard viser, hvordan Show-Bix blev afgørende for udviklingen af Højholts kunstneriske praksis efter 1967, og at hele Per Højholts produktion efter 1967 med fordel kan ses ud fra en mediebevidst poetik, der involverer performative elementer, udforskning af kunstens kommunikation med publikum og punkteringer af alle forventninger til kunst i det hele taget – ikke mindst af litteraturens og poesiens egne genrer og rammer: Forfatterrollen bliver for Højholt mediebevidst og performativ, hvilket også kommer til udtryk i de folkekære Gitte-monologer.
Bogen er illustreret med dokumentation af og originalmateriale fra Højholts og Show-Bix’ værker fra 1968-1971, hvor gruppen gik i opløsning, både via farvegenoptryk af manuskripter, billeder og partiturer samt dvd-gengivelser af film og lyd.