▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også
Gennem antropologiske og etnografiske analyser af forholdet mellem indvandrere og flygtninge og den danske flertalsbefolkning udforskes integration som både analytisk begreb og politisk projekt.
Antropologien placeres centralt i den dagsaktuelle debat om integration og afspejler et ønske om at gøre antropologisk forskning samfundsrelevant.
Integration. Antropologiske Perspektiver har dog ikke form som et aktuelt debatoplæg, men mere som en generel kritisk analyse af de sociale og kulturelle forhold, som former integrationsprocesser overalt i verden, og som nødvendigvis må skabe spændinger og debat i et hvilket som helst samfund.
Bogen er således også skrevet ud fra den opfattelse, at migrations- og integrationsstudier giver en enestående mulighed for at forstå, hvorfor og hvordan samfund udvikler og forandrer sig – for det meste stille og umærkeligt i hverdagen og sommetider mærkbart og synligt.
Bogen bygger på den forskning i migration, der siden 1980’erne har været udført ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet, og som i de senere år særligt har fokuseret på indvandrere og flygtninge i Danmark.
Karen Fog Olwig, professor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Har i mange år forsket i caribiske migrationsprocesser og transnationale familienetværk og har ligeledes i de senere år beskæftiget sig med migration i en dansk sammenhæng.
Karsten Pærregaard, lektor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Har i en årrække studeret peruansk migration i lande såsom Japan, USA, Spanien og Argentina og forsker i øjeblikket i transnational migrations betydning for Perus udvikling. Har også lavet feltarbejde blandt danske efterkommere i Argentina.
Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.Kunder, som har købt denne titel, købte også
|