Det Kongelige Biblioteks store udstilling Skatte i Det Kongelige Bibliotek (Treasures of The Royal Library) udgives nu på cd. Udstillingen, som er blevet set af mange mennesker siden åbningen i september 2003, rummer et udvalg af de enestående og forskelligartede værker der i tidens løb er blevet en del af bibliotekets samlinger. På cd'en vises billeder af hvert enkelt af de udvalgte 200 værker, typisk to-tre billeder pr. værk. Billedkvaliteten er så høj at man her har mulighed for at se de fine bøger og håndskrifter på ganske nært hold. Alle teksterne på cd'en findes både i en dansk og en engelsk version.
De udvalgte værker spænder fra middelalderen og frem til i dag og kommer fra mange dele af verden. Udstillingen er bygget op i temaer som skal lette overskueligheden og sætte de enkelte værker ind i større sammenhænge. Et tema i udstillingen er således europæernes møde med nye verdensdele fra 1500-tallet og frem, ligesom der også kan ses bogkunst fra den nære og den fjerne Orient, indsamlet på videnskabelige ekspeditioner i 18- og 1900-tallet. Tyngdepunktet er imidlertid europæisk. Her er middelalderlige håndskrifter - mange af dem overdådigt illustreret - og elegante eksempler på den tidlige trykkekunst omkring år 1500.
Det danske materiale - håndskrifter, noder, trykte bøger - indtager naturligvis en særlig plads. Noder skrevet af Carl Nielsen selv, en dagbog af H.C. Andersen og Johannes V. Jensens arbejdsmanuskript til Kongens Fald er blandt de nationale klenodier i udstillingen. Andre bøger og billeder fortæller om den danske koloni-virksomhed i Trankebar, Vestindien og Grønland.
Cd-versionen er en digital pendant til udstillingen Skatte i Det Kongelige Bibliotek, som kan ses i Den Sorte Diamant frem til nytår 2004/2005.
Skatte-udstillingen kan også ses i digital form på bibliotekets hjemmeside.
Cd-versionens særlige fordel er at den ikke kræver internetadgang, og at man undgår at bruge tid på at hente de store billedfiler fra nettet. Udstillingen rummer bidrag af en lang række af bibliotekets medarbejdere. Den er redigeret af Karen Skovgaard-Petersen, og den digitale version er udarbejdet af Signe Strecker.